Privat sundhedsforsikring

Hvis du har en privat sundhedsforsikring, kan vi tilbyde hjælp med at gøre brug af den i følgende konkrete situationer:
 

Den ene situation er i forbindelse med et aktuelt forløb, hvor du allerede har været i lægehuset til konkret lægelig vurdering,  hvor du er blevet henvist til videre udredning, undersøgelse eller behandling via den offentlige sygesikring. Hvis du herefter ønsker at gøre brug af din private sundhedsforsikring, så kan du få henvisningen med i hånden. Dette uden beregning for hverken dig eller dit forsikringsselskab.

Bemærk at det er en lægelig vurdering, hvorvidt en henvisning er indiceret og ligger indenfor sygesikringens rammer.
 

Den anden situation er, hvis du henvender dig med et ønske om at gøre brug af din private sundhedsforsikring, uden at der er et forudgående aktuelt forløb, eller at der ikke foreligger en henvisning her fra lægehuset. Selvom forsikringsselskaberne angiver på deres hjemmesider, at der ønskes en henvisning fra egen læge, så er dette langt fra altid påkrævet. Hvis du efter konkret kontakt til dit forsikringsskab får at vide, at de i det konkrete tilfælde vil have en erklæring/udtalelese/attest/henvisning fra egen læge, skal du bede dit selskab sende en skriftlig anmodning til os, en FP710. Denne anmodning vil vi så vurdere på og returnere med de ønskede oplysninger og sende til den/de steder, som er angivet på anmodningen. En sådan anmodning betales af dit forsikringsselskab. Det er vigtigt, at du sikrer dig, at det er dit forsikringsselskab og ikke dig, der skal betale honoraret for denne anmodning.

Hvis lægen ikke kan anerkende en service, som du ellers har ønske om gennem din forsikring, må vi henvise til, at det er en sag mellem dig og din forsikring. Vi foreslår, at du taler med dit forsikringsselskabs læge om sagen, så du kan få den ydelse, som du mener, du har krav på som privat betalende forsikringskunde.
 
Lægeforeningen og brancheforeningen Forsikring & Pension har indgået aftale om ovenstående fremgangsmåde og er forpligtet til at informere deres kunder om denne procedure. Hvis der skulle opstå uenighed, så henvis til denne hjemmeside eller bed forsikringsselskabets læge ringe til os.